diumenge, 25 d’octubre del 2015

Com és la nostra columna vertebral?


 
Només tenim una esquena i és per a tota la vida. No hi ha recanvis per a ella, per la qual cosa és imprescindible mantenir-la sana i fort, i aprendre com realitzar totes les activitats diàries sense que patisca. 

La postura corporal és la manera d'estar que cada persona té en diferents posicions. La postura de cada persona és molt important perquè les males postures que adoptem quan estem dempeus, asseguts, alçant pes, dormint, etc., es poden convertir amb el pas del temps en vicis que poden deteriorar la nostra columna vertebral, i per tant la nostra salut.




¿Com és la nostra columna vertebral?


La columna vertebral proporciona suport estructural al tronc i envolta i protegeix la medul·la espinal. La columna vertebral també proporciona punts d'unió per als músculs de l'esquena i per a les costelles. Uns cartílags denominats discos vertebrals, situats entre una vèrtebra i la següent, tenen la funció d'absorbir els impactes durant activitats tals com caminar, córrer i saltar, permetent la flexió i extensió.






La columna vertebral està dividida en diverses seccions. Les 7 vèrtebres cervicals formen el coll. Les 12 vèrtebres toràciques comprenen la porció del tòrax i tenen costelles adherides a elles. Les 5 vèrtebres lumbars són les vèrtebres restants que estan per sota de l'últim os toràcic i en la part superior del sacre. Les vèrtebres sacras estan envoltades pels ossos de la pelvis i el cóccix representa les vèrtebres terminals o rastres de la cua. 







Hi ha quatre curvatures naturals en la columna vertebral: cervical, toràcica, lumbar i sacra. Les curvatures juntament amb els discos vertebrals ajuden a absorbir i distribuir l'esforç que es presenta per les activitats diàries com caminar o activitats més intenses com saltar o córrer.










 



La curvatura anormal de la columna es diu escoliosi.



 
 
La lordosi és l'excessiva curvatura de la regió lumbar de la columna, la qual dóna una aparença inclinada cap a arrere.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
La cifosi és la curvatura de la columna vertebral que causa un arquejament de l'esquena, la qual cosa comporta una postura geperuda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada