dilluns, 26 d’octubre del 2015

Plat d'alimentació saludable

Healthy eating plate creat per experts en nutrició de l'Escola de Salut Pública de Harvard, proporciona una guia detallada, en format simple, per a ajudar a triar la millor opció a l'hora de menjar. Es centra en la qualitat de la dieta més que en la quantitat. 






El que aquest plat recomana és: 

1. Fes a les verdures i les fruites les protagonistes dels teus plats. 

2. Omple la meitat del teu plat amb verdures. Important que varies de verdures i fruites; menja de colors. 

3. Pren cereals integrals. Un quart del teu plat ha d'estar format per cereals integrals: blat, ordi, quinoa, civada, arròs... i aliments derivats elaborats amb cereals integrals, com a pasta integral. 

4. Agrega una font saludable de proteïna. Un altre quart del teu plat ha d'estar format per proteïnes saludables: pescat, pollastre, llegums i nous, aquests contenen nutrients que beneficien la teua salut com els àcids grassos omega 3 o la fibra dels llegums. Has de limitar el consum de carn roja com la vaca i el porc; i evitar les carns processades com la cansalada i els embotits.

5. Usa olis saludables vegetals - amb moderació: escull olis vegetals saludables com el d'oliva, canola, soia, dacsa, maní o girasol. Redueix el consum de mantega i evita els olis parcialment hidrogenats, que contenen grasses trans no saludables. Recorda que baixa en greix no significa "saludable". 

6. Beu aigua o infusions. Evita les begudes ensucrades: cafè, te, suc, refrescs... El sucre aporta pocs nutrients i gran quantitat de calories. Limita el consum de llet i productes làctics i els sucs envasats, és molt més sane prendre'ls naturals. 

7. Mantin-te actiu: camina més, puja i baixa les escales caminant, practica alguna activitat física o esport que t'agrade. Mantindre's actiu també és important per al control del pes i per a conservar la nostra salut. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada