dilluns, 26 d’octubre del 2015

Higiene postural

La higiene postural té importants repercussions sobre la predisposició, desencadenament i agudització d'alteracions i lesions en l'organisme. 

L'adopció de determinades postures durant llargs períodes de temps, com per exemple, durant l'horari escolar, pot desencadenar alteracions en la nostra columna vertebral que poden tenir repercussió sobretot el nostre organisme. 

La postura correcta des del punt de vista fisiològic és aquella que no és fatigante, no és dolorosa, no altera l'equilibri, el ritme, ni la mobilitat humana. Distingim 3 postures: bipedestació, sedestación y decúbito: supí, prono i lateral.

Algunes de les normes per a mantenir la nostra esquena sana són les de l'Il·lustre Col·legi de Fisioterapeutes de Andalucia.


 


 
Per a evitar el dolor d'esquena és recomanable fer exercici o, en tot cas, mantenir-se físicament actiu, evitar el sedentarisme, adoptar una actitud mental valenta davant el dolor i complir les normes d'higiene postural destinades a realitzar les activitats quotidianes de manera que l'esquena suporte la menor càrrega possible. 

En l'enllaç següent s'ofereixen consells sobre com dur a terme les activitats diàries cuidant la teua esquena. A més podràs veure recomanacions sobre hàbits posturals en diversos esports. Anota les recomanacions dels dos esports que més t'interessen. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada